tisdag, november 10, 2009

På förekommen anledning!

Jag påminner bara att det är upp till varje medlem i detta bloggsällskap att hålla god ton i sina inlägg.

Här på bloggen odlar vi intresset för trummor i allmänhet, och gamla sådana i synnerhet.

Givetvis står det var och en fritt att uttrycka sig om både trummor och personer, men bara nästan fritt. Jag försöker hålla ett öga på vad som skrivs och i möjligaste mån förklara vad som är lämpligt. Och i vissa undantagsfall påpeka detaljer eller frisera inlägg.

Att, för att ta ett exempel, namnge personer ska man göra med försiktighet, i alla fall med både för och efternamn. Offentliga personer, t ex kända trumhandlare, kan omnämnas med hela namnet.

Vad man sen tycker om den personen är var och ens åsikt och bör uttryckas med försiktighet. T ex om man tycker att en speciell handlare tar lite för mycket betalt för vissa trumsaker så kan man uttrycka detta. Men kom ihåg att vissa har detta som sitt levebröd.
Samma diskussion pågår i omgångar om handlare och samlare i USA. Och till slut brukar man komma fram till att det är upp till var och en att ta betalt. Och upp till var och en att betala.

Min tanke är att vi ska kunna hjälpa varandra med information och heja på varandra med glada tillrop när något särskilt visats upp. Sen må detta vara en rolig spelning, en ny trumma, en gammal trumma, ett kul möte mm mm.

Givetvis får man också visa upp saker som man tänker avyttra och samtidigt får man givetvis efterlysa saker man letar efter.

Jag hoppas alla tar till sig denna lilla fundering och att bloggen fortsätter vara en trevlig mötesplats för alla som har detta intresse, oavsett om man just snubblat över sin första Levinpedal och undrar vad sjutton detta kan vara eller skaffat sin 36:e splashcymbal.

Väl mött i cyberrymden!

/Lars H, moderator med allsmäktighet i detta forum:-)

3 kommentarer:

the preacher sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Niklas Kilenstam sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Nisse sa...

jag vill inte lägga några värderingar i denna "infekterade" debatt , utan tycker bara det är tråkigt, kanske är det bara ett missförstånd?.För min egen del tycker jag det är fantastiskt med detta forum som ju ger en möjlighet att byta tankar, tips och idéer och att kunna visa varandra bilder på gamla trummor ,kataloger tidningar etc.
Nisse "Levin"