fredag, november 20, 2009

Lagerhållning

Hej
Jag inbillar mig att fler än jag har problem med lagerhållning av samlarobjekt!
Som tur är har jag en förstående fru, så vissa specialalster står hemma i vardagsrummet.
Dock finns en replokal fylld med prylar... nå'n som behöver en Farfisa Mini Compact?

Jag har börjat med lagerhyllor för att försöka få ett bra system, men skulle vilja ha lite inspiration.

Hur ser det ut hos dig?

Själv lovar jag att lägga upp bilder så snart jag städat:-)

/Lars

6 kommentarer:

tjjaf ! kbong sa...

Gissa !!

Problem med lager... pust

tjjaf ! kbong sa...

Kan i nuläget inte vara annat än det avskräckande exemplet...stimulerande ändå kanske....

BIRDMOUNTAIN sa...

Det här att samla på sej en massa vintagetrummor, och sedan inte kunna titta på rikedomen, det är bara sorgligt. Att tvingas att ha det mesta nerpackat förtar ju hela känslan. Sedan jag började mitt samlande, har jag sett till att ha trummorna i hyllor, väl synliga för ögat! Först la jag beslag på äldsta grabbens rum( när han flög ut), och hade snart tre hyllor med trumset. Sedan blev det hyllor i källaren och i replokalen. Bokhyllan Niklas(IKEA) tycker jag fungerar bra, har hittat delar på Blocket med jämna mellanrum.

tjjaf ! kbong sa...

Håller med...

Sorg känner jag över trummor jag aldrig får se.

Men dom finns ! :)

BullOlle sa...

Herr Fågelsång är ett föredöme fast han köper upp hela Sveriges Niklasbokhyllebestånd, men man kan ju alltid fota grejjerna och ställa ut dom här, syns dom inte finns dom inte!! ;-)

Lennart Pn sa...

Kul att det här ämnet kommer upp till diskussion!!!

Här i mitt hem är det besvärligt med utrymmet för när kåken jag bor i byggdes var mitt trummande nere i aktivitetsnivå efter ett antal år med mer ihållande verksamhet. Så när intresset kom tillbaka (och man började läsa "Modern Drummer") och dessutom nostalgin slog till med full kraft stod man där och saknade en "ekonomibyggnad" alt ett "biutrymme" typ sånt som Birdie disponerar ... för garaget är ej isolerat och där ska faktiskt bilen husera tillsammans med gräsklippare etc.

... så här kan man inte ha raringarna framme för jämnan, inte! I stället är dom förpassade till klädkammaren (där ryms det mesta av mina 2 set - resten har jag i vanliga fall nerpackade på "mitt" rum sas. F.ö. är det faktiskt så att när "folk" kommer hit på "representation" (!) så är det som regel inga trumnördar utan mer "normala" (!) människor så dom "ser" helt enkelt inte grejorna.

På ett liknande sätt förhåller det sig med min skivsamling, modell större - den förvaras "osynlig" men ändå närvarande (för mig). Varför exponera den för dom som ändå inte uppskattar/begriper sig på den sortens musik som en annan har som sin faiblesse?

Men visst hade man velat ha plats till åtminstone ett Gretsch Round Badge kit - nu får man nöja sig med att plocka lite cymbaler då och då, dom tar ju inte så stor plats!

Fast just nu ockuperar mitt Tama Starclassic Kit allrummet med några av favvo-cymbalerna! Härligt, härligt ... man blir så glad och vistas där i närheten så mycket man kan ...

/Lennart Pn