fredag, september 12, 2014

Musikern

Så här såg den ut Lennart.Men vilken konstig bild!Kan det bero på att man på vissa trummor använde getskinn!? Nå väl inuti är den ju mera adekvat.

6 kommentarer:

Lennart Pn sa...

Tack så mycket, Nisse, för dessa bilder! Ser att din tidning är från 1948 redan medan dom jag minns från min fars tid är från några år in på '50-talet.

Selanders var väl en "riktig" musikaffär med både instrument- och skivavdelning. Vill minnas det från mina gamla OJ-tidningar. Själv var jag knappt läskunnig på den tiden (är av årgång 1947).

Numera är det all elektronik som brer ut sig och fyller hyllor och allt annat utrymme hos handlarna. Hos Halméns i Helsingborg möttes man förr av en hel rad bas- och virvelkaggar när man kom in genom dörren - i sanning upplyftande! Numera finns det inga akustiska trumprylar där annat än nere i källaren! Tradigt, minst sagt!

Med vänlig hälsning/Lennart Pn

Unknown sa...

Håller med,dom "riktiga" musikaffärerna för en tynande tillvaro.På tal om Selanders,så kommer det så småningom lite bilder från en katalog som jag har.Nisse

Lars H "moderator" sa...

Jag missade en affär rörande ett Slingerland Radio King, 24, 13, 16 med diverse tillbehör.
Hittade det i Umeå, och en gammal fritidsspelande tandläkare hade ägt det sen 1947 (har jag för mig), då han inhandlat det på just Selanders i Stockholm.
Kvittot fanns kvar.
Golvpukan kan knappast ha använts mer än första året! Fantastiskt skick.

Nåväl, historien slutar i moll, för mig, då den affär jag kommit överens om med butiken i fråga, förlorades till en känd handlare från Stockholm, som slaktade upp ett högre belopp, och i kontanter...

No hard feelings, vi har snackat klart om detta sen länge, men det hade varit roligt att ha just detta kit.
Å andra sidan har jag ju sett det livs levande, och det är ett fantastiskt kit!

Tack Nisse för roliga klipp!!

/L

Lars H "moderator" sa...

Vad gäller de vanliga affärerna så är det vi konsumenter som styrt innehållet.

Tråkigaste är väl att ganska många individer provspelar grejer i butik, för att sen beställa samma grejer från Tyskland.

/L

Trum-Gugge sa...

Härligt att se priserna i katalogen! Ett komplett Slingerlandset för 1.623.85:- Fast med tanke på att en genomsnittlig manlig arbetarlön låg på knappt 500:-/mån vid den tiden så var det ju en skaplig slant att punga ut med ändå...
I dagens penningvärde motsvarar kostnaden för setet ca 30.000:-
Så löneutvecklingen verkar ut att har varit ganska bra sen dess trots allt...!

Unknown sa...

Härliga bilder Nisse!