lördag, januari 16, 2010

Storstädning #1




Hej på er alla - och en God Fortsättning på 2010!

Jag har på senare tid ägnat lite tid åt att gå igenom den lokala musikkårens instrumentförråd och därvid "tagit hand" om bla de tre virveltrummor som här visas upp. Dom var i ett bedrövligt skick men har nu reparerats, snyggats till och försetts med nya skinn och är alltså fullt användbara.
1. Virveln tv är 14 x 6 1/2 och jag hoppas nu att Bloggens members kan hjälpa mig med att identifiera den. Ingen badge, bara en gyllene påklistrad liten lapp "Made In Taiwan". Stommen är tunn och inte alls noga ihopsatt, men sejarmekaniken är förvånansvärt avancerad (a la gamla Tama Imperial Star) och hela 10 stämhus har den. Den ingår i ett kit 22 med 12 och 13 djupa toms. Inga badgar där heller eller annat som kan ge nån vägledning. (Bild nr 2 är tänkt som en närbild av sejarmekanik och nån "hieroglyf" som finns på stämhusen, men blev tyvärr lite otydlig)
2. Den i mitten är en gammal Pearl och ingår i ett litet kit med 20 x 14, 12 x 8 och 14 x 14. Ett "jazzkit" alltså som en hårdmetallare hade massakrerat inom en timme. Lite klent byggda med endast 6 stämhus på både virvel och BD. Finishen är riktigt snygg (pukhållaren a la gammal Maxwin är dock desto fulare...)
3. Den th är, som väl alla kan se, en Ludwig Supraphonic 400 med datum 13 April 1967 och nr 488413 på badgen. Lite kromsläpp och "pitting" förekommer här och var, men den är nu i ett gott skick efter många år av förnedring (med bla ett slagskinn på sejarsidan!). Detta är som sagt en förnämlig kagge - "alla borde ha en Supra" (var det inte du Birdie som slog fast detta relativt nyligen?)
Skulle vara kul om ni kunde hjälpa mig med att identifiera virvel nr 1! Om nu detta inlägg bemöts med nån form av respons så återkommer jag med #2 av denna story och då kommer en flock gamla cymbaler, lite "hardware" plus ytterligare något mer att presenteras.
Detta var allt för idag.
/Lennart Pn

6 kommentarer:

BullOlle sa...

Hoho.. Mera bilder på den första virvelen så man kan se mer detaljer så ska du se att mysteriet snart blir löst. Risken är väl dock att det är någon sorts lågbudget massproduktion som inte har gått till historien efter som den är som du säger lite tunn och inte alls noga ihopsatt.. Lycka till /O

Lennart Pn sa...

Tack - BullOlle - för visat intresse!
Jo, det är alla gånger en lågbudgethistoria, lite förvånande ändå med sejarmekaniken och de 10 stämhusen.
Ska försöka fixa fler och bättre närbilder.

/Lennart Pn

BullOlle sa...

Det är ju det här som är roligt, du kommer med en lite avig historia som kanske inte är så märkvärdig. Men av alla "fina" trumset som ägts av bloggarna måste det ju finnas hundratals vanliga enkla trumset av olika märken som har passerat genom åren. Det är ju faktiskt ganska roligt att botanisera bland dessa grejjer oxå som att se sin sexhundrafjärde supraphonic, eller?
Hursom, jag är nyfiken på att se sejarmekaniken om inte annat för att se vad som plankats!
Kick it /O

Lars H "moderator" sa...

Lennart: fanns det inte ett par Premier Royal Ace - vrak där någonstans också...?
/Lars

Lennart Pn sa...

Jo, Lars H, numera är det så att det ena "vraket" är iordningställt och försett med en enkel typ av sejarmekanik - det har blivit några extra hål, men det funkar alldeles utmärkt och alla som använder/har använt denna gamla virvel trivs fint med den ...

... dock återstår det andra "vraket" och det kan kanske komma till användning om någon har nåt "renovprojekt" på gång för stomme, stämhus mm är fullt användbara.

Hör av dig om du är intresserad!

/Lennart Pn

Lars H "moderator" sa...

Jag är absolut intresserad!
Mail kommer!
Heja Skåne!
/Lars