söndag, november 24, 2013

Virvel nr 6

Dags för Slingerland att äntra scenen!
Nedan: Gene Krupa Sound King.
Årtal = 1967

7 kommentarer:

Lars H "moderator" sa...

Också detta otroligt coola virvlar.
Lågt värderade jämfört med Ludwigs Supraphonic, men låter mycket bra i mina öron.
Och så är de snygga!
/Lars

Lennart Pn sa...

Hade en sån här ett tag på '60-talet, köpt ny hos Halméns Musik i Helsingborg. Dom hade vid den här tiden generalagenturen för Slingerland.

Håller med Lars H i allt vad han säger! Vill minnas att jag var särskilt förtjust i sargarna som Slingerland hade då på sina trummor. Har dom samma stuk på dom nuförtiden, tro?

Hur är det förresten med denna legendariska firma nuförtiden? Nån som vet?

/Lennart Pn

Trum-Gugge sa...

Håller absolut med er båda, de låter mycket bra! Prisvärda!
Slingerland står väl under Gibsons vingar dessa dar såvitt jag vet, se länk: http://www.gibson.com/en-us/Divisions/Slingerland/
/ T-G

Lennart Pn sa...

Hej igen, Gugge!

En liten reflektion bara - när man ser dina virvlar "virvla förbi" så slås åtminstone li'l me av en sak: Dom ser ut att vara i mint condition (eller näst intill) allihop! Även den gamla Leedy'n ...

Är det så det förhåller sig?

Med vänlig hälsning/Lennart Pn

Trum-Gugge sa...

Hej Lennart!
Jo de flesta är i mycket gott skick tycker jag nog, (tittar man närmare finns det några små "dints"). Annars skulle det isåfall va mina två Supraphonic som har varit "ute i svängen" en del o därmed fått några ytliga märken under årens lopp. Men dessa ålderstecken tycker jag är, som livets rynkor självt, en del av charmen!

Lars H "moderator" sa...

Instämmer om småskavankerna.
De är ju en del av instrumentets historia!

/Lars

Trum-Gugge sa...

Absolut!
Och även om det är kul att hitta snygga exemplar så måste jag erkänna att jag är ganska svag för kvalitetsprylar som trots att de är skavda och har skavanker funkar klockrent år ut o år in! (Gillar faktiskt även rejäla casar, typ Holmberg, som är nötta o medfarna)!
/ T-G