söndag, december 01, 2013

Virvel nr 7

Då var det äntligen dags för presentationens första trävirvel!
En underbar Rogers Powertone WMP.  Året = 1966
/ T-G

 



6 kommentarer:

Lars H "moderator" sa...

Rogers är fin-fina grejer!
Närmaste jag kommit var ett engelsktillverkat Rogers i WMP.
Inte som originalet, men väldigt snygga.

Tack för envisheten och de trevliga trummorna!

/Lars

Trum-Gugge sa...

Ja, utan tvivel mycket bra trummor!
Denna virvel har Cleveland-tag inuti samtidigt som "clock-face"- sejarmekaniken är den något slimmade varianten så den ligger tidsmässigt i skarven Cleveland/Dayton-eran såvitt jag förstår. Serienumret är inte till någon större hjälp vad gäller Rogerstrummor utan man får gå på tags, inre lackering/färg och yttre olikheter och egenskaper.
Och som jag skrev i ett av mina första inlägg, (i april), så var mitt allra första set ett Rogers-kit så de har helt klart en speciell plats i mitt hjärta!
/ T-G

Lennart Pn sa...

Rogers är ytterligare ett av de legendariska trumfabrikaten som undertecknad inte har nån som helst erfarenhet av - tyvärr!

Dom fanns helt enkelt inte på hyllorna hos handlarna här nere i nv Skåne då (på '60-talet).Men man visste ju att dom hade Rich och Bellson på sin avlöningslista - och det samtidigt!

Lennart Pn sa...

Jo, jag tänkte ju skriva lite till om Rogers Drums. Cook's bok står i hyllan här, har bara bläddrat lite i den så här långt ...

... sen har man hört talas om Swiw-o-matic och Dyna-Sonic grunkorna. Swiw- ... ansågs väl av många vara den i säklass bästa hardwaren när det begav sig - kanske inte så konstigt om man jämför med den i många stycken klena konkurrensen från vissa andra tillverkare ...

... sen, när det blev läge för ett nytt kit på '80-talet för min del, så hade ju Pearl, Tama, Yamaha och några till tatt över ruljansen medan dom gamla giganterna inte riktigt hängde med i svängarna ... right? Men nu tycks det som om en renässans är på gång ...

Bäste T-G! Nu när du har så många pärlor att visa upp så ta gärna med mer än en bild per objekt. Det är det nog fler än jag som tycker vore välkommet!

Trum-Gugge sa...

Ja, det stämmer att många av de namnkunniga trummisarna, framförallt i den tyngre divisionen typ John Bonham, Carmine Appice, Ginger Baker och även Keith Moon hade Swiw-O-Matic pukhållare på sina Ludwig respektive Premier-kit. Den gav fler inställningsmöjligheter,(mer flexibel)och var dessutom mer hållbar. Några hade även bytt ut hihat-stativet till Rogers Swiw-O-Matic variant. (Dock behöll nog de flesta Speed King-pedalen..!)

Trum-Gugge sa...

Ja, apropå fler bilder så har jag givetvis också tänkt på det men är osäker på vad som egentligen är intressant att visa i närbild. Därför har jag valt att enbart ha med en "översiktsbild".