söndag, september 25, 2011

Mina nya camcokompisar









Long time no see... Har inte varit så aktiv på bloggen på sistone, men du är det dags att göra en liten uppdatering. I somras fick jag hem dessa skönheter. Fantastiskt skick och...fantastiskt ljud. Det handlar om ett Camco L.A. kit i storlekarna 22", 13", 16" originalklädda i silver sparkle. Håll till godo.

5 kommentarer:

Lennart Pn sa...

Hej,

dom ser ju verkligen fina ut - från när är dom? Undertecknad kan inte så mycket om Camco, andra kanske ser sådant mer eller mindre direkt ...

/Lennart Pn

Roger sa...

Hej Lennart,

Är heller ingen expert på Camco, men där kan säkert ett gäng andra på bloggen fylla på. Jag har dock läst mig till att de Los Angeles-tillverkade Camcotrummorna härstammar från perioden 1973-1978 (eller var det -77? - kommer inte ihåg). Har ingen aning om när under denna period mina trummor tillverkades.

Lars H "moderator" sa...

Välkommen åter Roger.
Vilka skönheter!

Kanske ett inlägg om ett besök på Paistefabriken kommer framöver...

/Lars

tjjaf ! kbong sa...

Skicka gärna en bild på fasningen av The Sound Edges!

tjjaf ! kbong

Roger sa...

Hej igen, här kommer några bilder på Camcos berömda bearing edges/sound edges. Som synes är de ganska skarpa och centrerade mot mitten av stommen. Det synst inte riktigt på dessa bilder men fasningen på golvpunkan ser något annorlunda ut än den på hängpunkan. De första två bilderna är från hängpukan och de sista två från golvpukan.

[IMG]http://i230.photobucket.com/albums/ee188/roggeman/Camcostomme1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i230.photobucket.com/albums/ee188/roggeman/Camcostomme3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i230.photobucket.com/albums/ee188/roggeman/Camcostomme6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i230.photobucket.com/albums/ee188/roggeman/Camcostomme5.jpg[/IMG]

...och ljudet då? Kan bara hålla med de som tidigare höjt camcotrummorna till skyarna. De låter mycket bra! Skulle dock inte säga att de låter bättre än de ludwigtrummor som Niklas K har fixat åt mig genom åren - fantastiskt ljud i dessa också! Camcotrummorna är dock något ljudstarkare och snäppet hårdare i ljudet än ludwigtrummorna. Som en mix av Gretsch och Ludwig.