fredag, januari 02, 2009

Trumgodis


WFL.

Cirka 56

Ganska grymma baskickar från den tiden.

Mahognyinteriör, mörk, mörk punch.

7 kommentarer:

Nisse sa...

Snygg , Snyggare, gamla WMP!
Nisse

BIRDMOUNTAIN sa...

Mycket läckert kit. Jag har sett K.O. Greg trummisen köra på ett likadant de sista åren(existerar dom fortfarande?). WFL är ju ännu mera ursprung för mej, i mitt nästa liv byter jag ut Ludwig mot WFL!

tjjaf ! kbong sa...

Vet ej om KO gregs trummis kit finns kvar! Skall fråga en av gitarristerna i bandet som känner honom så återkommer jag...
Detta kitet är ett av tre WFL kit i min ägo. Har tyckt det varit kul med tre epokers dito. Har ett från tidigt 50 med det jämnare WMP mönstret, detta från mitten och ett med transition badgen (i praktiken ett WFL men med övergångsbadgen efter tillbakaköpet av namnet Ludwig. Det står tex WFL på pukbensfästena och på virvelmekaniken.)
Har en WMP och en mässingssupra till detta kit med transition badge. De andra seten har naturligtvis också epokiskt matchande virvlar (WMP). Vad är det annars för mening....?

tjjaf ! kbong sa...

Haha tror absolut jag kanske missuppfattade ditt inlägg delvis?
Är nu bergsäker på att du undrade om KO Gregs band finns kvar. Inte om deras trummis kit var det...
Syftning syftning...
Gjorde liknande fel om virvlarna. De har bägge transitionbadge. En är fö en Buddy Rich model WMP 14x5" (Denna storlek finns ej i katalogen) Samt en 1959 Ludwig 400 mod i mässing med transition badge, (faktiskt 14x51/2" i motsats mot de senare suprorna som alltid var 5") Låter helt ok faktiskt.

tjjaf ! kbong sa...

Fö, finns KO Gregs band kvar! Per Ängkvist (som är en av gitarristerna i mitt band Raw Bues)hade KO G med som gästartist i sitt andra band (Mercury Blues Band) på senaste gigget och påtalade i alla fall under vårt senaste repet att KO Gs band var aktivt. Om jag inte nu hörde motvalls... Mycket knock out G... Haor alrriyg höurrt domm. Eirr domm brao???

BIRDMOUNTAIN sa...

Svar JA!

Lars H "moderator" sa...

Swing it! WMP är en magisk färg som får en att tänka på Gene Krupa, Buddy Rich, swingepoken, gamla svenska jazzrävar mm, mm.
Tackar!
/Lars