tisdag, september 16, 2008

K Zildjian Istanbul "22"!





Jag har under flera år sökt efter en 22-tums gammal K Zildjian. De exemplar jag kommit över har inte fallit mig i smaken. Men den gånga sommaren ledde till att jag utomlands(inte ebay)fann vad jag sökte; En skönhet med older new stamp på 2600 gram. Den har wobblande tunna kanter som gör att den förutom ett komplext och lågpitchat ridesound även har enormt fina crash-möjligheter! Njut av den vackra handhamrade ytan!!

5 kommentarer:

BIRDMOUNTAIN sa...

Härligt Hans! Som du kanske minns har jag en också, def. en av mina bästa cymbaler. Min väger in på 2460 gram. Hur är det, är inte 20" mycket vanligare än 22"? Jag kan tycka att min 22:a är lite för volymstark, på jazzkursen i somras fick jag byta ut den mot din gamla Joe Morello Paiste! Till saken hör att det rum som min grupp spelade i, var ganska litet. Grattis till en fin cymbal! Hasse F.

Blueprint sa...

22" KZ Istanbul växer inte på trä´n minsann.
Att sen hitta en med "rätt sound" också. Grattis till en kanonride!

Roger sa...

Det vore toppen om du hade möjlighet att fixa en ljudfil. Cymbalen ser fantastisk ut! Det blir inte mycket bättre än så.

the preacher sa...

Tack!
Volymen ligger sällan i storleken, utan i hur den blivit knackad. De tunna kanterna gör den väldigt mångsidig! Skall försöka få fram en bra ljudfil. HJ

Lennart Pn sa...

Såna här cymbaler är så otroligt vackra skapelser. Man får gratulera till fyndet! Har själv en 22:a som nog väger lite mindre än dom det relateras till här och den kan man inte ha till all slags musik inte ... ska försöka få till ett inlägg om den framöver om intresse för detta finns.