söndag, juni 24, 2007

Gretch






Hej!



Ett slitet set, 12 14 18,men med bra ljud.Inköpt 1974 i New York på Professionel Percussion Center, Inc. Eight avenue, ett känt ställe där många kända jazzmusiker brukade "hänga"tex. Elvin Jones.



Nisse

6 kommentarer:

the preacher sa...

De ser fina ut! "18"-kaggar från den här tiden låter bäst. På 80-talet och framåt har de ej samma sound längre(jag har ägt kit från flera epoker). Är det Yamaha-pukhållare?
Läckerbitar!

Nisse sa...

Hej!
Pukhållarna är Slingerland
Nisse

Roger sa...

Jag antar att de inte hade den blå färgen när de lämnade fabriken 1974(?). Vilken färg hade de ursprungligen? Coolt med en 18" kagge. Inget för en "rocker" som mig dock. Kan leva med 20", men siktar helst mot 22" eller 24".

Nisse sa...

Vad jag kan se så är det originalfärg, som skall heta Blue Burst, däremot så stämmer möjligen inte årtalet, jag köpte dom begagnade.Modellnr.=4415 och serienr.=26452.En etikett fr. affären i N.Y., sitter på lilla pukan.
Nisse

BIRDMOUNTAIN sa...

Blått e flott. Den här pukhållaren går inte av för hackor, eller hur? Har sett såna här själv, dom väger bly. Fast den här kulledsuppfinningen är bra i sej, kommer i håg mina Yamaha trummor, mycket bra pukhållare. Hasse

Blueprint sa...

Jodå, pukhållaren är bekant...
Verkar som det är ganska vanligt med just den kombinationen, Gretsch + Slingerlands pukhållare.
Stabilare förstås och suveräna justeringsmöjligheter.