måndag, juni 07, 2010

Dubbla golvpukor ÄR coolt!

























































Efter detta bombardemang av trummor: ha en SKÖN sommar alla vintagedrummerpojkar!









8 kommentarer:

Lennart Pn sa...

Ja, Birdie, det där var ju sannerligen sköna "bomber" du levererar ... håller med dig om att det är COOLT med dubbla "golvtråg" (!). Har tyvärr själv inte det i kollektionen, utan det har (tyvärr) smugit sig in en "hängande balja" i stället och det gillar jag inte ens hos mig själv ... "hängande golvpukor" - nä, det är inge' vidare, de' !

Lennart Pn

BIRDMOUNTAIN sa...

Tips till Lennart: själv har jag en 14x12 och en 16x14 Yamaha hängpuka. Fick tips om rims till golv pukor, jättebra! Gå tillbaka lite i bloggen och kolla mitt inlägg om Yamaha 20,10,12,14,16, så ser du hur det ser ut. Firma NTK Musik, Trollhättan! HF
( ännu ett Lennart-uttryck: "golvtråg"! helt underbart!)

Lennart Pn sa...

Tack för tipset, Birdie! Har sett allehanda konstruktioner med olika sorters "skånkar" (= ben på "skånska") till större pukor - men - det hjälps inte! "Riktiga" ben ska det allt vara och inga "styltor" eller vad man nu ska kalla det ...

/Lennart Pn

Blueprint sa...

Håller absolut med Birdie och Lenne om dubletterna här. Men det finns ju som namnet antyder en anledning till att det heter golvpukor, de skall självklart STÅ på golvet inte hänga på ett vädringsställ ;-)

/Blueprint

Lennart Pn sa...

Tycker att Blueprint är föredömligt klar och tydlig i sitt statement ovan ... och uttrycket "vädringsställ" är ju helt obetalbart!!!

Nu väntar man bara på att ex.vis "Prefekten" himself (Lars H. alltså) vädrar en åsikt i frågan ... han brukar hetsa i varje fall mig då och då så det vore verkligen välkommet med ett ställningstagande från det hållet ...

/Lennart Pn

Niklas Kilenstam sa...

Underbart o lira med två golv..
Jag har problem med bara en golv.
Sen tycker jag följande....
Håller med Hasse om att ett modernt kit inte är fel med "krukhållare", men ett vintage kit SKA ha golvpukorna på ben.Sen handlar det ju dessutom om spelstil... Ett modernt kit är ju mer strömlinjeformat i själva utförandet och då passar ju "krukhållare" bra.. Själv har jag prylarna plant o platt.
Sen har jag av erfarenhet kommit fram till att vissa storlekar, 20 tums balja bl.a., behöver modernare gummifötter för att komma till liv. Bl.a. Pearls "Floating" fötter gjorde susen för mina 20 tums Slingerland baljor.
På mina nya K-drums kit sätter jag Gibraltars flytande fötter för att eliminera olika lokalers och underlags inverkan på grejerna...
;-)

Lars H "moderator" sa...

Hallåj!
Dubbla golvtråg är estetiskt mycket tilltalande.
Dock föredrar jag att spela på dubbla sådana när det samtidigt finns två bastrummor.
Men man kan ju alltid ha den ena golvpukan som handduksställ, som Buddy Rich t ex.

Men estetiskt är det HELT rätt med dubbla golv.
Och då menar jag golv!

Eller som Buddy Rich sa på frågan varför han inte hade större trumset: "Jag ska lära mig spela på det här först!"

/L

Lennart Pn sa...

Trevligt att Buddy Rich är på tapeten (och hans "handduksställ" - ha-ha!) ...

... angående det här med BR och om ett större kit:

Han lär ha fått frågan om "varför han inte körde med dubbla baskaggar som Louie Bellson?" Svaret blev då "allt som han gör med två kan jag göra med en!"

(... men vad skulle då inte BR ha kunnat åstadkomma med dubbla kaggar ???)

/Lennart Pn