måndag, november 12, 2007

Trumslagarens distpedal

Joråsåatt...
Gitarrister har ju en massa pedaler, men alltid minst en distpedal.
Här har vi trumslagarens motsvarighet: en ddrummodul modell gammal (första de gjorde) och en ddrum triggmick.
Med denna behändiga manick har man alltid ett bra grundljud och klipp i baskaggen, oberoende av ljudteknikerns kompetens och intresse:-)
Modulen funkade så att det satt ett ljudkort som innehöll det ljud man ville ha, i detta fall 12" puka/ alternativt baskagge. Det gäller att välja rätt om man vill ha bra baskaggeljud.
Denna anordning köper man ihop begagnat för ett par tre hundringar och förgyller de flesta gig, i alla fall ljudmässigt.

2 kommentarer:

Roger sa...

Hade faktiskt en liknande manick under det glada 80-talet. Det var en Dynacord trummodul med en liten triggmick som fästes på baskaggeskinnet. Lät bra! Sedan nya baskaggeskinn som Remo Powerstroke 3, och andra liknande skinn av andra märken, introducerades har jag dock inte behov av några "stödsystem" längre. PS3 har både klipp, botten och kontrollerad resonans så det räcker. Nu kan jag använda dunkudden till att sova på i stället...

Lars H "moderator" sa...

Hmmm...
Jag tror ändå på manicken. Klippet/ klicket eller hur man ska beskriva det är helt underbart att luta sig emot.
Givetvis kombinerat med helt frontskinn (sånadäringa nymodigheter gills inte - vita Ambassadör ska're va) som mickas av någon som kan.
/L