söndag, februari 02, 2014

Virvel nr 16 &17

Jag avslutar min virvelpresentation med en dubbel-visning! (Har tre st. Ludwig Acrolite och den första från -76 kan ses i inlägg nr 4). Den övre här är från 1969 och den nedre från 1980.

 


9 kommentarer:

Lars H "moderator" sa...

Snygga!!
Och roligt att kunna jämföra hur badgen ser ut, hur dämparen fästs på olika sätt...

Men soundet bör väl vara detsamma eller är det som med gamla Ludwig i övrigt att känslan spelar in...?

//Lars

Lars H "moderator" sa...

Ser nu att lufthålet verkar sitta olika på stommarna, eller har det med badgens utseende att göra?

//Lars

Lennart Pn sa...

Snygga, välvårdade virvlar du visar upp! Frånsett det här med badgen och dämparens infästning - är det nån skillnad i sound (med samma stämning och skinn såklart)?

Du måste gilla dom här extra mycket eftersom du har tre stycken (som ser likvärdiga ut vad gäller skick och så). Eller är det nån annan faktor som spelar in (typ framtida investeringsobjekt ...)?

/Lennart Pn

Trum-Gugge sa...

Tack för responsen!
Ja, soundmässigt så kan jag inte höra nån större skillnad. (Med andra ord: ingen alls...!)
Trots det, varför har det då blivit tre st.? Ja dels tycker jag det är riktigt bra virvlar, (förståss!) och sen har väl tillfälligheter gjort att det blivit just Acrolite-virvlar som kommit i min väg som tex bra pris o i fint skick o då är det ju svårt att låta bli att slå till...

Trum-Gugge sa...

Och, lufthålen sitter olika!

Lennart Pn sa...

Hej igen, Gugge!

Din förklaring till varför du har tre likadana virvlar tycker jag är suveränt "mänsklig" i ordets allra bästa bemärkelse! Tycker man om sina grejor så räcker det hur långt som helst med en motivering som den du har lämnat.

Rent generellt skulle man ju velat ha en hel massa drums utöver dom man har, men det finns (tyvärr) faktorer som sätter stopp för sådana lustar!

/Lennart Pn

Trum-Gugge sa...

Jag har faktiskt för en tid sen börjat funderat på att ha en eller två av dessa som hjälp till finansiering om jag snubblar över nåt gammalt fint Gretsch RB-kit eller liknande....vi får väl se vad framtiden har att erbjuda!
/ T-G

Trum-Gugge sa...

Korrigering!
Såg att jag i hastigheten daterat den undre till -80. Ska snarare va -84. Rätt ska va rätt!

Trum-Gugge sa...

En fundering angående Acrolite-soundet: Mellan åren 1963 - 1983 var aluminium-stommen adoniserad*,för att fr.o.m. 1984 bli pulverlackerad. Vissa menar att pulverlacken "stryper åt och dämpar" klangen i motsats till de tidigare som har ett "större omfång" klangmässigt.
*(om någon vill fördjupa sig i vad adonisering är, se länk) http://www.sapagroup.com/sv/sapa-profiler-ab/vi-erbjuder/ytbehandling/anodisering/