söndag, februari 09, 2014

Gretsch virvel #8




Detta är en Round Badge 14x5½ i finishen Burgundy Sparkle. Bilderna blev tyvärr inte så bra - den översta bilden är tyvärr lite suddig, men kanske annars den som visar den här (med vanlig kamera) rätt svårfångade varianten bäst.

Hur som helst så den i fin kondition, allt fungerar som det skall.

I och med detta så avslutas mina virvelpresentationer i detta forum. Jag vill tacka Gugge för visat intresse. Han har ju också indikerat att han har flera hela kit att presentera så det väntar åtminstone jag med spänt intresse på.

/Lennart Pn

6 kommentarer:

Lars H "moderator" sa...

Snygg!
Vilket är är det på denna?

/Lars

Trum-Gugge sa...

Hej Lennart!
MYCKET trevlig virvel du visar upp här!
Apropå frågan om år så började ju Gretsch med sina orange/vita "tags" 1961 + att det är fyrsiffrigt serienummer så bör den va tidigt 60-tal. (Se länk)
http://www.gretschdrums.com/?fa=historybadges

Lennart Pn sa...

Tack för responsen, Gugge!

Har kollat länken och där kan man få en liten hint om (eventuell) systematik i "röran" med serienumreringen hos Gretsch.

Annars har det väl alltid hävdats att det har varit näst intill "omöjligt" att med hjälp av serienumren fastställa tillverkningsdatum.

När det gäller finishen "Burgundy Sparkle" så tycks den dyka upp för första gången i Gretsch-katalogen år 1963 (enligt Chet Falzerano) och sedan finnas kvar in på 1970-talet.

En - i mitt tycke tveksam "finess" är det där med "The Keyholder" ... började dom inte med den några år in på '60-talet?

Med vänlig hälsning/Lennart Pn

Trum-Gugge sa...

Ja, det är inte alla innovationer som faller i god jord! Håller med om att stämnyckelhållaren nog tillhör den kategorin! Vet inte när den introducerades...
Kanske står någonstans i nya fina Gretschboken, men har inte hunnit till det kapitlet riktigt ännu...!

Trum-Gugge sa...

Lite mer info om din fina virvel Lennart: Enligt den nya Gretsch-boken så ligger serienumren för år 1962 mellan 1001 - 6800 (sid 87) samt att finishen Burgundy Sparkle användes mellan åren 1962 - 1971 (sid 105). Din virvel bör alltså med all säkerhet va en 62:a.

Lennart Pn sa...

Tack för infon, Gugge! Ska införskaffa den nya Gretschboken snarast, när den blir tillgänglig i den reguljära (=Ad Libris) bokhandeln.

Det finns visst en bok om cymbaler också, tyvärr ser den ut att ha några år på nacken. Vet du nåt om den?

Skulle vara trevligt att prata lite med dig vid nåt tillfälle! Har du nåt telnr alt mailadress jag kan nå dig på?

Med vänlig hälsning/Lennart Pn