söndag, januari 20, 2008

Mystisk cymbal!!




Har just köpt en mycket ovanlig och gåtfull Paistecymbal från 50-60-talet. Loggan ser ut som en Formula 602 logga, men i stället för "Formula 602" står det "Super". Cymbalen är 24", väger 3200 gram och är gjord av B20-legering (dvs. samma legering som i 602- och Sound Creation-serierna). Min misstanke är att det rör sig om någon form av prototypmodell till Formula 602-serien från sent 50-tal. De första 602-modellerna hette nämligen Super Formula 602. Det bästa av allt är dock att den låter "super"! Stor, mörk och med samma "glitter" som i 602-cymbalerna. Här kommer några bilder. Se och njut!

5 kommentarer:

the preacher sa...

Den ser mer än skön ut! Härlig gammal Paiste som jag gärna vill prova!
hj

BIRDMOUNTAIN sa...

Ser fin ut, Roger! Jag vet ju att du gillar stora cymbaler. Själv skulle jag kunna tänka mej en äkta Paiste 602:a, storlek 24. Få se om det dyker upp någon.....H.F.

Roger sa...

Hans, din 24" ligger någonstans därute och bara väntar på dig... Keep looking!

BIRDMOUNTAIN sa...

Ja, för din är väl inte till salu? Hasse F.

Roger sa...

Nej, det lär nog dröja innan den blir till salu. Såväl det ekonomiska som affektionsvärdet har ökat dramatiskt sedan jag fick detta svar från Paiste för ett par dagar sedan:

"Dear Roger, Thank you for your e-mail and for playing Paiste cymbals! You assume it right. Your cymbal was made in 1959 of the same alloy as the Formula 602. It was something like a forerunner of the Formula 602, called Super Formula.There had been made only a few of them. Best regards, Customer ServiceDepartmentPaiste Switzerlandinfo@paiste.ch"

Tja, det rör sig med andra ord om en extremt ovanlig förlaga till 602-serien. Det bästa av allt är dock att den låter kanonbra.