fredag, maj 05, 2006

Black Beauty & Jazz Festival



Bilder på mina senaste tillskott i virvelfamiljen! Den första är en Ludwig "Jazz festival" 5X14 från början av 70-talet. Originalklädd i silver sparkle. Spröd och snärtig ton. Den andra är en Ludwig Supraphonic "Black Beauty" 6,5X14 från slutet av 70-talet. Har en soft och djup mässingsklang - klassiskt LA-sound från 70-80-talet.

3 kommentarer:

Lars H "moderator" sa...

Hej Roger
Har alltid varit svag för Black Beauty. Har två, som väl kommer på bild snart...:-)
Och tänk så nära jag var en tredje! Jag kan berätta om problemen med att sända pengar via Western Union i samband med detta...:-)
Tack för alla dina inlägg! Kul att några håller liv i sajten.
/Lars H

BIRDMOUNTAIN sa...

Whow,en Black Beauty! Berätta,var hitta du den,pris? Hasse F.

Roger sa...

Hasse! Jodå, en alldeles äkta Black Beauty! Det är inte var dag man snubblar över såna dyrgripar på svenska sajter. Jag köpte den av en kille som annonserade på Blocket. Vågar knapps säga att jag endast betalade 1500 kr för den!! Då saknade den översarg, men en sådan kunde jag snabbt hitta på ebay. Sammanlagt har den kostat mig i runda slängar 1800 kr - ibland har man tur! Den låter toppen. Något softare än jag hade trott. Har haft Supraphonics och Supersensitives 6.5X14 i aluminium och dessa är något vassare i tonen. Jag gillar den mjuka mässingsklangen i BB:n bättre. Till viss musik är den oslagbar.

Är det ok att Stefan och jag kommer upp en sväng under kvällen 22 maj? Vi får se hur mycket vi hinner titta på. När jag berättade vilka grejer du har tyckte Stefan att vi kunde ta det hela i två steg. Vi kanske kan titta lite extra på virvlar och cymbaler den 22:a och återkomma vid senare tillfälle och titta på trumseten. Vi får se - i bästa fall kanske vi hinner alla under samma kväll.

Mvh//Roger