söndag, maj 10, 2015

Ludwig Burgundy Sparkle

Detta set består av 22" bas, 13" häng, 14" + 16" golv + min trotjänare LM 400 Supra 14x5 från -66. Bas, häng o 16" från -67 samt 14" från januari -69. Har hört att denna finish är extra åtråvärd bland samlare...vet nån hur det ligger till med den saken? Såvitt jag vet tillverkades de med BS-finish under åren 1966-1969. (Men enligt Ludwigboken enbart  -67...hmm förmodligen feltryck).


5 kommentarer:

Lars H "moderator" sa...

Väldigt fint kit!

Ja, det är en ovanlig färg, som dock dyker upp löpande på ebay.

Dina ser ju verkligen välbevarade ut, med väldigt lite fade på färgen.

Kul!

//Lars

Unknown sa...

Tjusigt! Jag gillar den där finishen. Jag har ett John Grey kit som väntar på att fixas till, kanske burgundy sparkle vore nåt. :-) Är detta samma Burgundy Sparkle som Gretsch använder/använde? Lennart har kanske full koll på det?

Lennart Pn sa...

Tycker att det ser ut som samma stuk på Burgundyn som Gretsch hade. Vet dock inte säkert - har inte kunnat jämföra heller. Hur som helst - det som idag kallas "Burgundy", "Merlot" etc. är tyvärr inte samma som dom gamla Gretscharna.
Fint skick ser det verkligen ut att vara på Gugges kit - grattis!

Lennart Pn sa...

När The "Moderator" hävdar att drums i den här finishen dyker upp "löpande" på eBay så är det allt en sanning med modifikation! Det är faktiskt dj-ligt sällan som såna här finns for sale och OM dom är det så finns det variabler som skick, pris och lev.kostnader att ta hänsyn till. En del bjuder ut rent skrot till ocker priser och sen har vi tyvärr inte frihandelsavtal med USA så tullen blir dyr. Nu tycks priset för en 14x14 tom i attraktiv finish och bra skick generellt dra iväg mot 15.000:- , sen tillkommer ju allt det "andra". Hemska exempel finns på eBay! Sen är det långt ifrån alla handlare som levererar internationellt heller ...

tjjaf ! kbong sa...

Gugge!

Hittar inte din adress någonstans eller i min mailbox.

Hör av dig om Camcodealen vi har :)

Mvh, Pelle