fredag, januari 23, 2015

Slingerland!


Slingerland Silver Sparkle, stämplade Nov -64
Storlekar 12", 14", 20" samt en Soundking 14x5 från -67
Bilden från replokalen, tyvärr med otidsenliga stativ...   :(


10 kommentarer:

Lennart Pn sa...

Sådärja, Gugge! Finfint Slingerland-kit med en virvel som jag själv hade en gång i tiden. Jag minns den med välbehag! Din der ju ut att vara i ett fantastiskt skick med en förnämlig kromlyster. Sen håller jag med dig om att stativen är förfärliga - minst sagt! Om du läst tidigare inlägg från min sida i olika sammanhang så har du säkert noterat att li'l me är näst intill "allergisk" mot klumpig dubellstagad bråte. Nu väntar vi på nästa utspel från din sida, Gugge! Tack för detta så länge ...

Unknown sa...

Tjusigt! Slingerland fattas, än så länge, i min samling. Nu blir man sugen när man ser ditt fina kit. Drömmen är att någon gång äga ett Radio King set.

Unknown sa...

Väldigt smidiga storlekar det där om man ska ut och lira.

Lennart Pn sa...

Ditt statement ang storlekarna skriver undertecknad definitivt under på, Joacim Kallin! Var det inte också så en gång i tiden att Gretsch introducerade 18" BD's efter önskemål från giggande jazztrummisar i New York, detta för att dom (bastrummorna)lättare skulle få plats i dom gula taxibilarnas bagageutrymme där?

Trum-Gugge sa...

Hehe, läste en gång att Elvin Jones valde 18" bastrumma för att få plats både med bastrumman OCH golfbagen i bilen! Vet inte om det bara är en skröna men han höll fast vid sin 18":are resten av karriären såvitt jag vet...!
Men det här med Taxibilarna låter ju väldigt troligt, Lennart.

Unknown sa...

Haha, man hoppas ju att det stämmer. :-)

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lennart Pn sa...

Tja, (taxi)bilarna over there är ju stora (och långa framför allt). Samt bakvänt konstruerade många gånger - bagage utrymmat är stort till ytan, men inte särskilt djupt, för att nu ta ett exempel.

Lars H "moderator" sa...

Cool finish!
Slingerland måste väl nästan vara trummärket som ger "mest för pengarna" vad gäller vintage?

Har haft ett och ett halvt RK kit och skulle väldigt gärna ha ett igen. Pukorna låter gudomligt.
Tror att en modern virvel och en modern baskagge med två RK-pukor till skulle kunna vara bland det bästa man skulle kunna få tag i...

Kul inlägg, Gugge!

Lennart Pn sa...

The "moderator" är sannolikt helt rätt på det när det gäller "valuta för pengarna" avs vintage-stuff! Efter Gene Krupa så hade väl inte Slingerland samma "tur" som Ludwig med Ringo, för att nu ta ett sånt exempel. Visst - någon/några sejourer med Buddy Rich och några stjärnor till, såklart, men inget med den "genomslagskraften" hos den nya popgenerationens trummisar som Ringo "hjälpte" Ludwig med sas ... Ludwig fick väl "nyanställa" och köra treskift för att klara anstormningen - den gamle "guben" WFL lär ha yttrat "I just wonder where all these new drums will end up ... ".
Bud Slingerland behövde nog inte hänge sig lika mycket åt sådana funderingar ...