måndag, december 01, 2008

Ludwig Vistalite







Bortbytt: Mod Orange Ludwig 20,12,13,16. Och vips fick jag ett Vistalite i stället. 22x14, 13x9(2), 16x16(2)och plastvirvel. Det här är riktiga rockn´roll trummor, Pinstripeskinn på pukorna, vilket klipp! Jag har redan börjat titta efter en 22:a till......AJÖ!



4 kommentarer:

Blueprint sa...

Hej Hasse!

Visst är Vis(s)talite nostalgiskt härliga!

Men handen på hjärtat, inte lät dom nå´t vidare?

MER för ÖGAT än för ÖRAT ;-)

Men likt förbaskat gillar jag de transparenta burkarna!!!


/Kenth

BIRDMOUNTAIN sa...

Jag måste nog försvara glasburkarna, känns det som. Trätrummor med finish är det som gäller för mej, men det ÄR faktiskt bra ljud i de här kaggarna. Jag har försökt mej på Bonhamstämmning på pukor , dvs hårda underskinn och något mindre hårda överskinn.Resultat: som tidigare sagts: vicket´ klipp!

Lennart Pn sa...

Gratulerar till ditt Bonham-set! Själv var jag lätt ålderstigen redan när hårdrocken kom och har kanske därför själv aldrig spelat den sortens musik (men väl på äldre dar börjat lyssna på JB, Ian Paice och andra - för att nu inte tala om Mitch Mitchell!).

Kan alltså fatta den kick som såna här burkar kan ge Birdie & Co!

Roger sa...

Mitt första kit var ett vistalitekit, men sedan det fick ny ägare i slutet av 70-talet har det varit magert med den varan. Köpte dock en Ludwig vistalite virvel 14/6,5 med supersensitivemekanik för något år sedan. Det är nog den enda virvel jag fullständigt misslyckats att få något vettigt ljud i. Den hade varken vettiga diskant- eller basfrekvenser utan bar en hård mellanregisterton. Överraskande, det var inte så jag kom ihåg mina gamla plastburkar från 70-talet.